Tuesday, November 29, 2011

Serieteket & Kolik förlag presenterar: Skräcken i skogen!



Nu på söndag den 4 dec är det en högtidsstund för alla er som inte kan få nog av höstig skräckstämning och serier - Serieteket anordnar i samarbete med Kolik förlag Skräcken i Skogen - en temakväll på Kulturhuset där Koliks förläggare Fabian Göranson diskuterar med serieskaparna LOKA KANARP (som skapat rysaren ”Hungerhuset” tillsammans med Carl-Michael Edenborg) och MATILDA RUTA (upphovskvinna till ”Tummelisa eller Den andra vildmarken”) om fantastik i serieform och varför Skräcken huserar i Skogen.
Fri entré, samt bokförsäljning och signering på plats!

Officiell webbplats: http://www.kulturhuset.stockholm.se/default.asp?id=40828
Facebookevent: https://www.facebook.com/event.php?eid=206635749411580

Väl mött!

Feltryck i Utopi #3

Vi har upptäckt att det dessvärre blivit ett smärre tryckfel på en av sidorna i några av de utskickade Utopitidningarna. Vi beklagar givetvis detta och lägger därför upp den feltryckta sidan från Nancy Peñas "Tea Party" såsom den ska vara här på bloggen istället, som plåster på såren:

Tuesday, November 22, 2011

Utopi magasin presenterar: Sci-fi-impro!




I samarbete med Improvisation & co bjuder Utopi magasin in till en improföreställning med science fiction-tema - en DVD-upplevelse med extramaterial och TV-spel.

Efter föreställningen blir det barhäng och bokbord, där våra tecknare signerar böcker att ge bort i julklapp till andra eller sig själv!

Impron börjar 19.00, så se till att komma i tid!
Inträde: 90:-

Varmt välkommen, live long and prosper och må kraften vara med er!
(För mer info, se gärna vårt Facebook-event samt Improvisation & Co:s hemsida)


Monday, November 14, 2011

Utopi nr 3 från tryck!

Lina Neidestam håller i ett provtryck av nummer tre.

Att göra en tidning tar tid! Tanken var att Utopi magasin nummer tre skulle ha kommit ut till bokmässan, men alla led i processen har tagit längre tid än väntat. Men nu är den snart här, den 16 eller 17 november anländer tidningen till Sverige, och kommer skeppas vidare till prenumeranter, kiosker och andra distributörer. Vi tackar för ert oändliga tålamod och hoppas att ni blir lika nöjda med resultatet som vi.

Förhoppningsvis kommer Utopi nummer 4 att bli mindre försenat, i skrivandets stund sitter vår tappre praktikant David och filar på de sista detaljerna. Förhoppningsvis ska indesignfilerna omvandlas till pdf-er nu under eftermiddagen, för att sedan laddas upp till vårt utmärkta (men något långsamma) ungerska tryckeri.

//Fabian

Friday, November 4, 2011

Utopi drar till Uppsala!

Bauer som balsam för själen.

Imorgon lördag kommer Utopi magasin vara på plats i Uppsala, där Uppsalafandom bjuder till Science Fiction och Fantasydag. Vi kommer ha ett bokbord och kl 16:00 ska Lisa Medin, Elin Fahlstedt och Fabian Göranson äntra scenen och prata om serier, manga, science fiction och utopier.

Läs mer om programmet HÄR.


//Fabian

Wednesday, November 2, 2011

Debutbar på Stadsbiblioteket ikväll!

Glöm inte att komma till Stockholms Stadsbibliotek ikväll och titta på Matilda Ruta, Elin Fahlstedt och en massa andra spännande seriedebutanter! Börjar kl 18, t-bana rådmansgatan osv.
vi ses!
/Fabian

Tuesday, November 1, 2011

Smålandsposten superpepp på Hungerhuset



Idag utnämner Smålandsposten Hungerhuset till årets bästa serie(bok) hittills. Läs hela recensionen HÄR.